Категория Спортисти:


Петър Киров

Петър Велев Киров е български състезател по борба класически стил. През кариерата си печели 52 златни медала от различни първенства. Притежател е на два златни медала от летните олимпийски игри в Мексико през 1968 г. и летните олимпийски игри в Мюнхен през 1972 г. Трикратен световен шампион. 4 пъти е печелил Европейското първенство по борба. 11 пъти е носител на златния пояс на "Никола Петров".

Повече информация

Стефка Костадинова

Неподобреният рекорд в скока на височина на българската лекоатлетка Стефка Костадинова. На 30 август 1987 г. на Световното първенство по лека атлетика в Рим, Италия, Костадинова преодолява невероятните 209 см. Тогава голямата ни състезателка е едва на 22 години.

Повече информация

Ивет Лалова

Най-бързата бяла жена на света. Ивет бяга за 10,77 сек. С това постижение от 2004 г. тя е 12-ата най-бърза жена в историята на 100 м. и все още е на 2-ро място във вечната европейска ранглиста.

Повече информация

Христо Стоичков

Христо Стоичков Стоичков, популярен още като „Камата“, е световноизвестен български футболист, треньор и почетен консул на България в Испания. Той е признат за най-успешния български футболист в историята, избран в идеалния отбор на България за всички времена, носител на най-престижните футболни награди (Златна топка, Златна обувка), носител на Суперкупата на Европа, Купата на европейските шампиони, Купата на носителите на национални купи, избран в идеалния състав и голмайстор на Световното първенство по футбол 1994 г. в САЩ с отбелязани 6 попадения.

Повече информация